Курсанти Інституту ВМС записали звернення на підтримку захоплених РФ моряків

Курсанти Інституту ВМС записали звернення на підтримку захоплених РФ моряків

Відео
Укрінформ
Майбутні офіцери ВМС - курсанти Інституту Військово-морських сил Національного університету "Одеська морська академія" оприлюднили відеозвернення на підтримку військових моряків, захоплених РФ і переправлених з Криму до Москви.

Відеозвернення розміщене на офіційній сторінці Інституту в Facebook.

 "Ми, курсанти та військовослужбовці Інституту Військово-морських сил, всім серцем підтримуємо вас і ні на мить не забуваємо ваш героїчний вчинок. Пишаємось мужністю і витримкою у вкрай складній ситуації. Упевнені у вашій силі та відданості українському народові і його Збройним силам", - кажуть майбутні мореплавці.

Курсанти, які навчаються в тому навчальному закладі, випускниками якого є члени команд бронекатерів та рейдового буксира, наголосили у зверненні: "Ми всі - разом. Правда - за нами, а значить і перемога".

Читайте також: Звільнити українських моряків: тяжко, складно, не безнадійно

 Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада поінформувала, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у важкому стані.

Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини для захисту захоплених Росією українських військових моряків.

Заступник міністра юстиції України - Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявив, що у відповідь на заяву уряду України щодо захисту прав захоплених Росією моряків, ЄСПЛ зобов'язав РФ надати інформацію щодо захоплення моряків та юридичних підстав їхнього утримання; місця їхнього утримання, спричинених поранень та наданої медичної допомоги. Цю інформацію уряд РФ має надати до наступного понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-