Дату Об’єднавчого собору оголосять наступного тижня - радник Порошенка

Дату Об’єднавчого собору оголосять наступного тижня - радник Порошенка

Укрінформ
Наступного тижня стане відомо, коли відбудеться Об’єднавчий собор єдиної Української православної церкви.

Про це повідомив радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко в ефірі Громадського.

"Я думаю, що ми дізнаємося про це на початку, може, в середині наступного тижня, бо ми очікуємо повідомлення від Вселенського патріарха про запропоновану дату. І тоді вже українські єпископи зберуться для того, щоби обрати предстоятеля (єдиної УПЦ - ред.)", - сказав він.

Павленко наголосив, що Об’єднавчий собор точно пройде в грудні. Після цього, за його словами, залишиться одне питання.

"Воно символічне, воно дуже важливе. Це питання того, щоби Вселенський патріарх очолив службу в Константинополі, щоби було співслужіння (з предстоятелем нової УПЦ - ред.). І після того буде надано Томос", - резюмував радник Президента.

Читайте також: У середині грудня, а може й раніше — Президент про дату Об'єднавчого собору

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Президент України вперше заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року.

Також Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-