Обмеження в’їзду росіянам: УЗ заперечує вимогу компенсації

Обмеження в’їзду росіянам: УЗ заперечує вимогу компенсації

Укрінформ
Укрзалізниця називає неправдивою і спростовує інформацію, поширену "Громадським телебаченням", стосовно того, що залізниця начебто вимагатиме компенсувати їй втрати, що можуть бути завдані від обмеження в'їзду в Україну громадянам РФ.

Про це йдеться у заяві прес-служби АТ "Укрзалізниця"

"Інформація, поширена сайтом "Громадське телебачення" про те, що "Укрзалізниця вимагатиме компенсації за обмеження в'їзду чоловікам, громадянам РФ віком 16 - 60 років» є компілятивною та неправдивою", - наголошується в заяві.

В Укрзалізниці стверджують, що цитата з інтерв'ю в.о. голови правління компанії Євгена Кравцова "Громадському телебаченню" кількамісячної давнини журналістами цього ЗМІ була поставлена в актуальний контент, а саме - обмеження в'їзду росіянам чоловічої статі віком від 16 до 60 років, і подавалася як вимагання відшкодування за можливі збитки.

"Оскільки дана публікація "Громадського телебачення" почала поширюватися іншими ЗМІ саме у такому спотвореному вигляді, прес-служба Укрзалізниці змушена була заявити про непрофесійні дії окремих журналістів "Громадського телебачення", спростувати подану таким чином інформацію та вимагати такого ж спростування від цього ЗМІ, що і було зроблено", - зазначили в Укрзалізниці.

У компанії сподіваються, що у даному інциденті мав місце звичайний непрофесіоналізм, а не зумисна спроба дискредитації Укрзалізниці.

Читайте також: Україна обмежила в'їзд чоловікам із РФ віком від 16 до 60 років

Вранці "Громадське телебачення" опублікувало коментар Кравцова під назвою "Потяг Київ-Москва є одним з небагатьох прибуткових напрямків - керівник Укрзалізниці про заборону на в'їзд росіянам". Згодом на вимогу Укрзалізниці у цьому ЗМІ було виправлено матеріал і опубліковано спростування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-