Порошенко привітав ветерана АТО Дармороса та його родину з новосіллям

Порошенко привітав ветерана АТО Дармороса та його родину з новосіллям

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Хмельниччину відвідав ветерана АТО Олександра Дармороса та привітав героя та його родину з новосіллям.

Про це повідомляє прес-служба глави держави

"Створено Міністерcтво ветеранів, діяльність якого буде спрямована на допомогу ветеранам. Обрали вже міністра - Ірину Фриз, і зараз декілька ветеранів призначимо на посади керівників департаментів, заступників міністра для того, щоб швидко налагодити ветеранську справу. Для того, щоб кожен ветеран мав тверде переконання, підтвердження, що держава ставить це своїм першим пріоритетом - турботу про ветеранів", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що ветеранський досвід особливо важливий для ефективної роботи цього відомства.

"І ваш досвід, і ваш приклад країні надзвичайно потрібні", - звернувся до ветерана глава держави, додавши, що Олександр Дарморос є прикладом сильного духу, віри в Україну та патріотизму.

За даними прес-служби, Президент вручив родині подарунок.

Дарморос подякував главі держави та відзначив допомогу місцевої влади і благодійників у ремонті та облаштуванні будинку.

Зазначається, що у серпні 2018 року Олександр Дарморос придбав двоповерховий будинок за відповідною державною програмою. На момент придбання загальна готовність внутрішніх та зовнішніх ремонтних робіт у будинку становила 40%. Протягом вересня-листопада 2018 року силами родини, волонтерів, друзів та за сприяння облдержадміністрації у будинку було завершено ремонтні роботи.

Читайте також: Українські воїни, поранені в АТО, пробігли Марафон Морської піхоти у США

Як повідомлялося, у січні 2015 року Олександр Дарморос був мобілізований до лав Збройних сил України та проходив службу у 8-му окремому полку спеціального призначення в м. Хмельницький.

У березні 2016 року під час виконання бойового завдання в районі селища Золоте Луганської області в результаті підриву на міні отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу та зір.

Олександр перебував на лікуванні у США. Пройшов відбір для участі у 43-му Марафоні морської піхоти США у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-