Українських моряків намагаються перевезти у “Лефортово” - Клімкін

Українських моряків намагаються перевезти у “Лефортово” - Клімкін

Керченська криза
Укрінформ
Росія здійснює спроби вивезти незаконно арештованих українських моряків у слідчий ізолятор "Лефортово" у Москві.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав під час наради щодо посилення обороноздатності, яка проходить під головуванням Президента України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми знаємо, що Росія зараз здійснює спроби щодо переведення деяких з них у Лефортово. Наші консули готові до цього, оскільки у нас там є доступ. І ми, звичайно, також активізували наших міжнародних партнерів, аби вони разом із нами працювали над отриманням доступу до моряків”, - сказав міністр.

Читайте також: Кримські окупанти підтвердили, що переводять полонених моряків у Москву

За його словами, Україна наполягає на тому, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тому до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції. “Ми отримали підтримку з боку наших міжнародних партнерів щодо цієї позиції. Знаходимося у постійному зв'язку із Червоним Хрестом. Він уже надіслав до Москви вимогу щодо допуску до наших моряків як фізичного, так і медичного, оскільки ми не знаємо, який фізичний і психологічний тиск на них сьогодні чиниться. Ми повинні отримати незалежну інформацію", - підкреслив Клімкін.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-