Текст статуту для Української церкви базований на Томосі - архієпископ Даниїл

Текст статуту для Української церкви базований на Томосі - архієпископ Даниїл

Укрінформ
Ухвалений сьогодні Синодом Вселенського патріархату текст статуту Автокефальної православної церкви України базований на Томосі про автокефалію.

На цьому наголосив архієпископ Даниїл, очільник Західної єпархії Української православної церкви в Америці і один з двох екзархів, призначених Вселенським патріархом у справі створення Об'єднаної української церкви, на своїй сторінці у Facebook.

"Запропонований текст Статуту Автокефальної Православної Церкви України утверджений, зрозуміло, що базований на ТОМОСІ про Автокефалію", - написав він.

Як підкреслив архієпископ Даниїл, "Патріархія відверто і щиро відкрила долоню материнської опіки ієрархам, духовенству та мирянам Української Православної Церкви - ми сповнені турботи і любові, ділимось з Вами тим, ким ми є і що можемо Вам дати - промовте не тільки устами, але і вчинком ТАК і прийміть святу відповідальність опіки народом України".

Як повідомляв Укрінформ, Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

Президент України Петро Порошенко 17 квітня заявив про офіційне прохання до Вселенського Патріарха про надання Українскьій православній церкві автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу.

Читайте також: Синод оголосив про початок роботи над статутом Української помісної церкви

3 листопада Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Як попередньо визначено, Томос буде офіційно надано в Стамбулі, після спільної літургії Вселенського патріарха із новим предстоятелем єдиної помісної Української православної церкви, обраним на Об'єднавчому соборі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-