Золотухін: Воєнний стан мобілізує державу, як стрес-тест

Золотухін: Воєнний стан мобілізує державу, як стрес-тест

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін підбив підсумки після введення воєнного стану в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"По-перше, факт агресії офіційних військовослужбовців РФ (не зелених чоловічків чи шахтарів, що відкопали БУКи й танки) є загальнодоконаним фактом, єдина законна реакція на який - введення відповідного правового режиму. По-друге, статусу правового режиму повинен відповідати державний менеджмент у спеціальних умовах. Так, це дуже дискомфортний стрес-тест державної системи для усіх. І, так, право на помилку зараз коштує дуже дорого. Але - будь-який стрес-тест робить систему тільки сильнішою, виявляє баги, змушує змінювати підходи", - зазначив Золотухін.

Читайте також: Facebook видаляє пости українців про агресію РФ і ескалацію на Азові

За його словами, основне у підсумку з нашої сторони, це те, що зміни в площині комунікаційної діяльності органів влади дійсно відбувалися і відбуваються. Однак, в тому числі, через те, що "півень клюнув", - проблеми стали ще очевидніше і зміни будуть відбуватися інтенсивніше; кібер- та інформаційні атаки не забарилися: 1) фейкові листи і розпорядження без реквізитів, що мають на меті викликати істеричні реакції; 2) смс-атаки, що були і в 2014-му з трешем в повідомленнях; 3) активізовані бот-нети по 1000-2000 акаунтів, що розповсюджують скріншоти з месенджерів про "я сама ваєнная - дочь ахфіцера - не всьо так адназначна"; 4) деякі, з дозволу сказати, засоби масової дезінформації продовжують смалити істеричними заголовками, що ми проходили з газетою "Вєсті", зазначив він.

"Тобто - нічого принципово нового. Просто працюємо більше, швидше, обережніше, згуртованіше", - констатував Золотухін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-