Порошенко заявляє, що не дасть “вичавити” листонош із Укрпошти

Порошенко заявляє, що не дасть “вичавити” листонош із Укрпошти

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності забезпечення повноцінної роботи «Укрпошти», особливо в сільських районах, та недопущення закриття її відділень.

Про це він заявив під час зустрічі з громадсько-політичним активом Чернігівської області, повідомляє прес-служба глави держави.

«Була президентська ініціатива виділити 500 млн грн «Укрпошті» для компенсації збитків. Не для того, щоб вони собі зарплати підвищували, не керівництву, а забезпечити захист листонош, яких ви намагаєтеся вичавити з «Укрпошти». Ні, ми цього не дозволимо і це наша з вами спільна боротьба», - підкреслив Порошенко.

Президент додав, що має абсолютно чітку інформацію про ситуацію із закриттям сільських поштових відділень.

Читайте також: Укрпошта не скорочуватиме відділення, проблем із доставкою пенсій не буде - Порошенко

«Закриті відділення пошти відновити», - наголосив Президент. При цьому він заявив, що «це не просто відділення пошти, а це зв'язок людини похилого віку з усім світом».

«А вони такі самі громадяни, мають право на захист», - зауважив Порошенко та наголосив, «що коли кожна копійка платника податків «на вагу золота» в умовах воєнного стану», він вимагає знайти ресурс для забезпечення «Укрпошти».

«Не дати звільняти листонош. Дати їм нормальну зарплату. Не дати закривати відділення в сільській місцевості і не дати підвищити тариф на доставку пенсій пенсіонерам, бо вони не самі заможні в державі, і потребують нашого захисту», - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський наприкінці вересня заявив, що "Укрпошта" може припинити доставку пенсій, оскільки тариф на цю послугу не переглядався з 2004 року.

Водночас у бюджеті на 2019 рік передбачили 500 млн грн для компенсації “Укрпошті” видатків на доставку пенсій.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-