У Константинополі роз’яснили рішення Синоду про розпуск архієпископства РПЦ

У Константинополі роз’яснили рішення Синоду про розпуск архієпископства РПЦ

Укрінформ
Рішення Синоду про скасування архієпископства РПЦ у Західній Європі є проявом турботи про вірян та покликане оптимізувати внутрішньоцерковні управлінські процеси.

Про це йдеться у заяві Вселенського патріархату.

«Ми хочемо запевнити вірян парафій східної традиції в Західній Європі та їхні громади. Пастирська турбота полягає у тому, що Вселенський патріархат вирішив об'єднати і приєднати парафії до різних міст Вселенського патріархату в країнах, де вони знаходяться. Наша Матір-Церква буде продовжувати забезпечувати і гарантувати збереження їхньої літургійної та духовної традиції», - вказано в документі.

У документі також зазначається, що рішення відповідає потребам сьогодення.

Читайте також: У Вселенській патріахії прокоментували розпуск архієпископства РПЦ

«Це рішення відповідає пастирським і духовним потребам нашого часу, з найбільшою повагою до канонічного права та духовної відповідальності, яка лежить на нас», - вказали в патріархаті.

Також в документі сказано, що рішення про структурні зміни, відмінені Синодом майже сто років тому, були введені після революції 1917 року для «збереження духовних традицій в умовах переслідування нового атеїстичного режиму».

«Ми особливо раді, що материнська церква Вселенського патріархату взяла тоді на себе відповідальність надати цим громадам канонічний захист і тим самим дозволити їм користуватися відповідно до церковного порядку свободою..», - зазначається в документі.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що на зборах священного Синоду в Стамбулі Вселенський патріархат вирішив розпустити архієпископство російських православних церков у Західній Європі. Пізніше ця новина деякими ЗМІ була розтлумачена як скасування РПЦ, що є помилковим судженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-