Верховний Суд об’єднав два позови УПЦ МП проти Томосу

Верховний Суд об’єднав два позови УПЦ МП проти Томосу

Укрінформ
Верховний Суд об’єднав дві справи за позовами до ВР про визнання протиправною та скасування постанови від 19 квітня "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".

Як повідомляє прес-служба суду, таке рішення було прийнято у вівторок під час розгляду справи за позовом Єпископа Макарівського Вікарія Київської Митрополії Намісника Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці міста Києва УПЦ МП до Верховної Ради.

"Таким чином задоволено клопотання представника позивача про об’єднання цієї справи та справи № П/9901/801/18 за позовом Релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая Бердянської Єпархії міста Бердянська Запорізької області". Своє прохання представник позивача мотивував тим, що в цих справах аналогічні вимоги та один і той самий відповідач", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До Верховного суду надійшло три позови від УПЦ МП через Томос

Зазначається, що об’єднані справи передано на розгляд судді-доповідачу Володимиру Кравчуку, який раніше за інших суддів Касаційного адміністративного суду Верховного Суду відкрив провадження у справі № П/9901/801/18.

Наразі у провадженні ВС є три позови до ВР з аналогічними вимогами від різних позивачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-