Прокуратура допитала заступника глави МОЗ Лінчевського

Прокуратура допитала заступника глави МОЗ Лінчевського

Укрінформ
Генеральна прокуратура України у понеділок 26 листопада 2018 року викликала на допит заступника міністра МОЗ Олександра Лінчевського.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Генеральна прокуратура України вчора допитала Олександра Лінчевського, а найближчими днями допитає мене та державного секретаря МОЗ Артема Янчука. Підстава для допиту - заява колишнього ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана”, - написала Супрун.

Читайте також: МОЗ б'є на сполох: В Одесі рейдери захопили медуніверситет

Вона нагадала, що МОЗ розірвав контракт із Запорожаном через зловживання на посаді ректора.

“МОЗ України не раз надсилав заяви до правоохоронців щодо розгляду систематичного пограбування Запорожаном університету. Зокрема, 220 млн грн з закупівель університету він витратив на обладнання, яке використовувалося не для навчання студентів, а для надання платних медичних послуг”, - зазначила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 26 листопада, МОЗ заявив про “рейдерське захоплення” Одеського національного медичного університету: до Єдиного державного реєстру юридичних осіб внесено запис про виконання обов’язків ректора ОНМУ Сухіним Ю.В. Раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

Читайте також: В умовах воєнного стану меддопомога громадянам надаватиметься без змін - Супрун

17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив його на посаді.

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Тим часом Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних вишів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-