Презентували дослідження, присвячене демократичному цивільному контролю над ЗСУ

Презентували дослідження, присвячене демократичному цивільному контролю над ЗСУ

Укрінформ
У Києві презентували дослідження, присвячене демократичному цивільному контролю над Збройними силами України.

Як повідомив заступник міністра оборони України в 2015-2016 рр., співзасновник Міжнародного центру стратегій безпеки та оборони Юрій Гусєв, дослідження зроблено на замовлення Офісу з фінансового та економічного аналізу Верховної Ради і народного депутата, члена Комітету з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради України Андрія Тетерука.

«Замовив дослідження, щоб потім, користуючись акумульованою інформацією, використати її для ухвалення рішень та розуміння, що має зробити Комітет Верховної Ради України з питань безпеки і оборони в цілому, щоб приймати виважені рішення», - пояснив Тетерук.

За його словами, дослідження мало з'ясувати, на що витрачаються бюджетні кошти, спрямовані на потреби ЗСУ, якої підтримки потребує ЗСУ у фінансовому та законодавчому плані.

Читайте також: Муженко заявив, що у Генштабу ЗСУ немає зв'язку з 20 затриманими моряками

«Дослідження показало, що за останні 4 роки в тому числі в питанні демократичного цивільного контролю зроблено дуже багато правильних речей, які були ініційовані народними депутатами, Президентом України та урядом», - наголосив Гусєв, презентуючи результати дослідження.

На його думку, дослідження - це «продовження шляху в бік НАТО, імплементації тих підходів і стандартів НАТО, які є в Північно-Атлантичному альянсі, а також це ті моменти, які можна враховувати під час підсилення обороноздатності Збройних сил».

Гусєв додав, що результати дослідження розповсюдять серед депутатів Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, окрім того, дослідження буде представлене на конференції з реформування сектору оборони і безпеки, що відбудеться в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-