Для сімей моряків, захоплених росіянами на Азові, відкрили телефон довіри

Для сімей моряків, захоплених росіянами на Азові, відкрили телефон довіри

Укрінформ
Сім'ї та родичі військовослужбовців Військово-морських сил ЗСУ, яких незаконно затримали російські спецпризначенці в Керченській протоці, можуть звернутись на телефон довіри.

Про це інформує прес-центр ВМС України.

«Телефон довіри для сімей військовослужбовців ВМС ЗС України, незаконно затриманих Росією у Керченській протоці, +38 068 814 1904», - інформує прес-центр.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків захоплені Росією.

Читайте також: Російські ЗМІ назвали імена поранених українських моряків

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Раніше у понеділок уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що троє поранених українських моряків із захоплених Росією в районі Керченської протоки суден перебувають у першій Керченській лікарні в анексованому Криму, а інші члени екіпажу перебувають у слідчого на опитуванні.

Російські державні ЗМІ також повідомляли, що стан українських моряків, які постраждали внаслідок агресивних дій РФ у Керченській протоці, стабільний і вони "почуваються чудово".

Водночас уповноважений Президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що кількох поранених українських моряків, імовірно, доставили до Москви. "За інформацією найвищих органів влади, зокрема й Президента України, там як мінімум шестеро поранених, зокрема, є важкі поранені. Окупанти підтверджують меншу кількість поранених - це дуже сумна ситуація, коли в нас різні цифри. І, наскільки мені відомо, але це поки не повністю підтверджена інформація, тих поранених, яких такими визнають росіяни, доставили до Москви", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-