ГПУ пояснила, чому досі не може кваліфікувати дії замовників убивства Гонгадзе

ГПУ пояснила, чому досі не може кваліфікувати дії замовників убивства Гонгадзе

Укрінформ
Розслідування справи щодо організаторів вбивства Гонгадзе триває, проте касаційне оскарження вироку виконавця цього злочину Олексія Пукача унеможливлює остаточну кваліфікацію їхніх дій.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь ГПУ на інформаційний запит.

«Слідчим шляхом перевіряється на причетність до вчинення злочину значне коло вищих посадових осіб України... На теперішній час будь-кому з вищезазначеного кола осіб повідомлення про підозру не оголошувалися. Водночас касаційне оскарження вироку Олексія Пукача – виконавця вбивства Георгія Гонгадзе – унеможливлює слідству з’ясування остаточної кваліфікації дій замовників та організаторів злочину», – йдеться у листі.

За даними відомства, наразі проводиться низка комплексних експертиз.

Зазначається також, що у своїй відповіді Генпрокуратура підтвердила слова Олексія Подольського, який раніше також проходив у справі Гонгадзе як потерпілий (його викрали, вивезли до лісу поблизу Прилук і побили), котрий заявив, що у цьому провадженні його потерпілим не визнають.

Читайте також: ВС продовжить розгляд касації Подольського на вирок Пукачу

Як відомо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе.

Замовників убивства так і не було встановлено.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Гонгадзе. Апеляційний суд залишив у силі вирок.

Суд продовжить касаційний розгляд у його справі 28 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-