Чотирьом затриманим, які облили зеленкою голову ВККС, повідомили про підозру

Чотирьом затриманим, які облили зеленкою голову ВККС, повідомили про підозру

Укрінформ
Чотирьом затриманим чоловікам, які причетні до нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова, повідомили про підозру.

Про це повідомляє у суботу прес-служба прокуратури міста Києва.

"За погодження Київської місцевої прокуратури №10 повідомлено про підозру чотирьом чоловікам, причетним до зухвалого нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що 16 листопада 2018 року, перебуваючи біля готелю на бульварі Шевченка, де відбувався VII Судовий форум, вказані особи, діючи за попередньо змовою, реалізували злочинний план нападу на суддю.

"Дочекавшись, коли голова ВККС України вийде з приміщення готелю, один з нападників плеснув зеленкою в обличчя судді, інший – на його одяг. Ще двоє спільників перебували поруч та були готові надати фізичну підтримку виконавцям у разі опору потерпілого чи можливого затримання правоохоронцями на місці вчинення кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві затримали підозрюваних у нападі на голову ВККС

При цьому, як установлено слідством, один із нападників у цей момент отримував по мобільному телефону координаційні вказівки від невстановленої слідством особи.

Наразі чотирьом учасникам нападу оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

До Шевченківського райсуду м. Києва скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Місцева прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

"Вживаються заходи для встановлення замовників цього злочину для притягнення їх до кримінальної відповідальності", - наголосили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні очільник МВС Арсен Аваков заявив, що поліція Києва затримала п'ятьох осіб, підозрюваних у нападі на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова. "Група з 5 осіб заробляла на таких замовленнях. Виконавцям це коштувало всього $200", - зазначив він.

16 листопада близько 13:00 невідомі напали на Козьякова і облили його зеленкою. Інцидент стався після презентації Козьяковим попередніх результатів іспиту до Верховного суду, Вищого антикорупційного суду та обов'язкового кваліфікаційного оцінювання суддів.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом нападу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-