Лондон має визнати Голодомор геноцидом українського народу – британський журналіст

Лондон має визнати Голодомор геноцидом українського народу – британський журналіст

Укрінформ
Велика Британія повинна підтримати Україну та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Про це у виданні EU Today напередодні 85-х роковин Голодомору 1932-–1933 років пише британський журналіст та видавець Гаррі Картрайт.

«Дуже важливо, щоб ми засвоїли уроки історії та уникнули їх повторення. Саме тому Голодомор визнаний актом геноциду, так само, як ми визнали Голокост. Коли багато націй ухвалили такі рішення, одна країна стоїть осторонь: Велика Британія», – констатує Картрайт, який є автором петиції до уряду та парламенту Британії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Він нагадав, що на політичному рівні у Британії була спроба просунути таке рішення у 2016 році, коли член парламенту від лейбористів Рупа Хак звернулася до уряду Королівства з проханням підтримати українців та визнати Голодомор геноцидом.

«Вони потребують нашої солідарності, адже вони зазнають нападу знову... Чи можемо ми пояснити, чому ми досі не зробили це, на відміну від інших країн?» – заявила тоді британський парламентарій.

Читайте також: Країни, що визнали Голодомор геноцидом

Як зауважує Картрайт, поки ще є ті, хто вижив у Голодомор, але цих людей залишається все менше, і надзвичайно важливо для Великої Британії – визнати геноцид.

«Щонайменше, це є нашим обов'язком перед пам’яттю мільйонів невинних жертв цього жахливого політичного злочину», – наголосив британський журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-