З 2019 року за “Доступні ліки“ платитиме лише Нацслужба здоров'я — Петренко

З 2019 року за “Доступні ліки“ платитиме лише Нацслужба здоров'я — Петренко

Укрінформ
З 1 квітня 2019 року зміниться принцип фінансування програми “Доступні ліки”: єдиним платником стане Національна служба здоров'я України.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив голова Національної служби здоров`я України (НСЗУ) Олег Петренко.

"З 1 квітня 2019 року НСЗУ офіційно стає платником з програми реімбурсації. Зміниться принцип фінансування програми “Доступні ліки”. Замість розподілу коштів субвенції по регіонах працюватиме єдиний платник – Національна служба здоров'я. Діятиме прямий контракт між НСЗУ та аптечним закладом. Як гроші вже пішли за пацієнтом в медичний заклад первинної допомоги, вони підуть за пацієнтом в аптеку”, – зазначив Петренка.

За його словами, програму відшкодування буде розширено.

“До листопада 2019 року планується завершити відпрацювання нової моделі реалізації програми реімбурсації. З 2020 року планується розширити програму відшкодування, зокрема, додавши нові нозоології”, – сказав голова НСЗУ.

Він наголосив, що рецепти на ліки стануть електронними, зросте кількість аптек у програмі, а пацієнти зможуть отримувати ліки у будь-якій аптеці, незалежно від місця проживання.

Читайте також: Мільйони рецептів, тисячі аптек: Гройсман розповів про результати "Доступних ліків"

«За 7 місяців роботи НСЗУ зарекомендувала себе як надійний фінансовий партнер медичних закладів. Такі самі – чіткі, прозорі і однакові для всіх правила – будуть діяти і в контрактуванні аптек та адмініструванні програми «Доступні ліки». Ми задамо цивілізований шлях розвитку ринку і це було вигідно та цікаво всім: виробникам, аптекам, лікарям та пацієнтам. Замість паперового рецепту діятиме електронний, а пацієнт зможе отримати ліки незалежно від місця проживання у будь-якій аптеці, яка підписала договір з НСЗУ», – наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-