“Я можу”: Мінінформ представив історії успішних людей з інвалідністю

“Я можу”: Мінінформ представив історії успішних людей з інвалідністю

Укрінформ
За ініціативи Міністерства соціальної політики в Укрінформі презентували інформаційно-соціальну кампанію «Я можу».

Як повідомляє кореспондент агентства, у рамках кампанії представили історії успішних людей з інвалідністю, котрі надихають та слугують прикладом для інших.

«Ми хотіли б цією акцією привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, наголосити, що на місці людей з інвалідністю може в будь-який час опинитися будь-яка людина», - зазначила генеральний директор Директорату захисту прав осіб з інвалідністю Міністерства соціальної політики Алла Онупрієнко. 

Вона також зауважила про ініціативу щодо формування переліку соціальних установ, територіальних відділень та інституцій, які потребують волонтерської допомоги.

«На сьогодні ми зібрали перелік таких установ. І те, чого їм не вистачає, може бути дуже простим: розмалювання стін, допомога в прибиранні, відвідування поранених. Крім того, це може бути якась просвітницька робота, тренінги особам з інвалідністю», - повідомила Онупрієнко.

За її словами, перелік цих установ планують розмістити на сайтах міністерства та облдержадміністрацій, «щоб небайдужі люди могли долучитися і побачити, яка на сьогодні допомога потрібна». 

Як зазначила державний експерт Директорату захисту прав осіб з інвалідністю Ніна Попова, мета кампанії - «зламати стереотип, який існує в нашому суспільстві щодо осіб з інвалідністю та продемонструвати, що є люди з інвалідністю, які можуть досягати успіху, які можуть впевнено йти вперед, які можуть кохати та бути коханими».

Водночас державний експерт Світлана Руда закликала всіх приєднатися до презентованої кампанії. 

Читайте також: До роковин Голодомору зняли ролик "Де б ти не був - вшануй"

«На мою думку суспільство повинно вміти з повагою сприймати кожну людину такою, якою вона є, і створювати рівні можливості для всіх в освіті, працевлаштуванні, відпочинку та спорті», -  наголосила Руда.

Під час презентації кампанії був представлений відеоролик, в якому люди з інвалідністю поділилися своїми історіями успіху. Зокрема, героями ролику стали чемпіон світу з шахів серед сліпих Сергій Васін, ветеран АТО, хореограф Віктор Кардаш, художник Юрій Пацан, волонтер, художник, дизайнер Юлія Задорожня, ветеран АТО, спортсменка Ольга Бенда та громадський діяч, мандрівник Микола Подрезан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-