У Авакова не побачили грубих порушень під час акцій

У Авакова не побачили грубих порушень під час акцій "євробляхерів"

Укрінформ
У більшості регіонів України акції власників автомобілів на іноземній реєстрації відбулись без грубих порушень. 

Про це під час наради заявив заступник глави Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«В більшості регіонів акції власників автомобілів на іноземній реєстрації пройшли без грубих порушень. Цього вдалось досягти завдяки належній та своєчасній підготовці керівників поліції в областях, плануванням забезпечення правопорядку, належній комунікації з організаторами. На жаль, під час спроби активістів у Рівненській області внести свої корективи в формат заходу, постраждав правоохоронець. Однак, чітка та принципова позиція поліції повністю врівноважила гарячі голови окремих учасників», - сказав Фацевич.

Читайте також: “Євробляхери” згорнули акцію протесту і розблоковують дороги

За його словами, загалом відбулося 54 акції у 23 регіонах України за участю 5,8 тис. учасників (3,4 тис. автомобілів).

Уточнюється, що до поліції надійшло 131 повідомлення про перекриття руху. Водночас до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про 18 фактів кримінальних правопорушень.

Читайте також: Поліція нарахувала понад тисячу учасників акцій "євробляхерів"

Як повідомлялося, 20 листопада в Україні розпочалась акція протесту власників автомобілів з іноземною реєстрацією. Вони вимагали скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів та посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони наполягали на ухваленні постанови про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів. Організатори заявляли, що акція буде безстроковою. Наразі рух "Авто Євро Сила" повідомив, що тимчасово призупиняє свої акції.

Читайте також: Поліція вже відкрила 5 кримінальних справ через блокування доріг “євробляхами”

21 листопада у Верховній Раді не набралося достатньо голосів, щоб скасувати рішення про ухвалення в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

21 листопада власники нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією розблокували шляхи державного значення, перекриті на час акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-