У Неаполі на вшануванні 85 роковин Голодомору сталося диво

У Неаполі на вшануванні 85 роковин Голодомору сталося диво

Фото, відео
Укрінформ
В італійському Неаполі під час вшанування 85 роковин Голодомору сталося диво - згусток крові святого Януарія розрідився в руках глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Це сталося у неділю, 18 листопада, повідомляє Секретаріат глави УГКЦ у Римі.

Як зазначається, мощі св. Януарія архієпископ Неаполя кардинал Кришенціо Сепе особисто виставив для почитання з нагоди історичного візиту глави УГКЦ до архієпархії Неаполя у рамках вшанування 85-ї річниці Голодомору. На завершення Божественної літургії Предстоятель УГКЦ благословив вірних реліквією, а відтак процесійно переніс її до місця зберігання - спеціального сховища бічної каплиці собору. В момент покладання реліквіарію до сховища кров св. Януарія миттєво стала рідкою. 

Оберігач реліквії повернувся до вірних з оголошенням: «Я маю сказати вам важливе повідомлення, сталося чудо: кров св. Януарія стала рідкою в руках Блаженнішого Святослава» - продемонстрував капсулу з повністю розрідженою кров'ю. 

Після цього глава УГКЦ знову благословив вірних мощами святого.

«Під час процесійної ходи, коли я з трепетом ніс мощі св. Януарія, я просив у нього про заступництво за український народ та припинення війни в Україні», - розповів Блаженніший Святослав. 

Читайте також: Канада пам'ятає жертв Голодомору-геноциду в Україні - міністр оборони

«Чудо крові св. Януарія» є викликом для сучасної науки. Його кров застигла ще у IV столітті і тричі на рік переходить у рідкий стан:19 вересня, 16 травня та в суботу перед першою неділею травня. Востаннє це чудо сталося під час відвідин архієпархії Папою Римським Франциском: кров розрідилась наполовину.

Місцеве населення вірить, що чудо розрідження крові св. Януарія є знаком того, що він опікується їхнім містом та вислуховує їхні молитви.

Неаполітанського святого почитає як католицька, так і православна Церкви. Януарій – італійський священномученик, був єпископом, мученицьку смерть прийняв близько 305 року, йому було відтято голову. Християни Неаполя взяли тіло святого, а його засохлу кров зібрали із землі в посудину. На його могилі впродовж століть відбувається багато чудес. 

Фото: ugcc.ua

Відео: Департамент інформації УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-