Сенат Польщі прийняв резолюцію у пам’ять про жертв Голодомору в Україні

Сенат Польщі прийняв резолюцію у пам’ять про жертв Голодомору в Україні

Документ
Укрінформ
Сенат Польщі у середу одноголосно прийняв резолюцію, якою вшановується пам’ять загиблих українців у 85-ту річницю Голодомору в Україні 1932-1933 років.

За прийняття документу проголосували 78 сенаторів Вищої палати польського парламенту – усі, хто був присутній у залі засідань, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Минає 85-та річниця апогею Великого Голодомору у тогочасній УРСР. У результаті колективізації і примусового вилучення у надмірних розмірах сільськогосподарських продуктів від голоду померло не менше 6 млн осіб... Висловлюємо нашу солідарність з українським народом у збереженні пам’яті про ці події і прагненні до поширення інформації про цю трагедію", - йдеться у резолюції Сейму.

Зазначається, що в 2006 році Сейм Польщі визнав Голодомор злочином геноциду.

Сенатор Ян Обремський, який зачитував текст резолюції, підкреслив, що Голодомор в Україні показав справжню природу тоталітарної комуністичної системи.

Читайте також: "Ти приніс мені яблуко?": до 85-х роковин Голодомору зняли ролик про дітей

Віце-маршалок Сенату Богдан Борусевич наголосив, що у питанні цієї резолюції позиція польської влади і опозиції є однаковою. Він підкреслив, що Україна пройшла страшні випробування у період існування СРСР, які були набагато гіршими ніж ті, які випали на долю Польщі.

Після голосування віце-маршалок Сенату Польщі Марія Коц передала текст резолюції присутньому у залі засідань Сенату послу України в Польщі Андрію Дещиці.

Фото: Andrii Deshchytsia, FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-