Раді запропонують посилити захист дітей-сиріт з інвалідністю

Раді запропонують посилити захист дітей-сиріт з інвалідністю

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проект закону щодо посилення захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"21 листопада 2018 року на засіданні уряду схвалено проект Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність” - йдеться у повідомленні.

Розроблений Міністерством соціальної політики проект нормативного акта визначає, що особи із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, можуть проживати та виховуватись у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу до 23-річного віку незалежно від того, чи навчаються вони у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти.

Читайте також: Як у Європі: Гройсман хоче, аби діти носили світловідбиваючі спецзасоби

Прийняття зазначеного проекту закону сприятиме посиленню соціального захисту осіб з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність і виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, забезпеченню їхніх інтересів та охопленню сімейними формами виховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-