Засідання уряду розпочали хвилиною мовчання за загиблими на Майдані

Засідання уряду розпочали хвилиною мовчання за загиблими на Майдані

Укрінформ
Засідання Кабінету міністрів України з ініціативи Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана розпочалося з хвилини мовчання за загиблими під час Революції Гідності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні відзначаємо День Гідності та свободи. 5 років тому звичайні громадяни вийшли на майдани, площі для того, щоб відстояти свої гідність та свободу, право вибору. На превеликий жаль, події, що розпочиналися саме в ці дні, принесли нам величезні втрати, втрати тих людей, які віддали власне життя за свободу, за зміни в нашій державі, які були вбиті без вини», - сказав Гройсман.

Він додав, що в Україні п'ять років тому почали змінювати зруйновану та неефективну  систему держуправління.

21 листопада згідно з Указом Президента в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Читайте також: Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-