Климпуш-Цинцадзе: Революція триває у наших серцях і головах

Климпуш-Цинцадзе: Революція триває у наших серцях і головах

Укрінформ
Паростки багатьох нинішніх змін проросли з Євромайдану, де українське суспільство відточило відповідальність, і самоорганізацію.

Про це написала у Facebook віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Революція Гідності дала неймовірний поштовх розвитку громадянського суспільства, тиск якого на органи влади іноді важко переоцінити при реалізації реформ. Ми остаточно визначилися з напрямом руху, відбувається велика кількість перетворень для просування до європейської та євроатлантичної інтеграції. Паростки багатьох нинішніх змін проросли з Євромайдану, де ми відточили і відповідальність, і самоорганізацію", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що 5 років - ще замало для побудови країни нашої мрії, але вже достатньо, щоб підбивати проміжні підсумки.

На переконання Климпуш-Цинцадзе, можна по-різному трактувати прогрес, якого нам вдалося досягти після 21 листопада 2013 року, але точно беззаперечною є перемога свободи над рабством.

"Вона не принесла швидкого добробуту, але стала основою, на якій ми зараз будуємо нову європейську Україну. Це наш шанс на життя за правилами, шанс на суспільство, де права людини - понад усе", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що, озираючись назад, ми розуміємо, що за 5 років можна було зробити більше. "Та якщо говорити про ментальні зміни, то ми зробили гігантський ривок, значення якого стане зрозумілим лише згодом", - переконана віце-прем'єр.

Читайте також: Майдан остаточно переможе, коли Україна увійде до НАТО і ЄС — Геращенко

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що сьогодні зі щемом від усвідомлення ціни за наш вибір вона відчуває гордість за багатьох людей, які щодня продовжують Революцію Гідності, боронячи у різний спосіб країну від російської навали, беручи активну участь в житті громад, підтримуючи чистоту свого двору, утеплюючи свою оселю чи просто якісно роблячи повсякденну роботу.

"Революція триває у наших серцях і головах. Упевнена, це той фронт, на якому ми непереможні", - наголосила вона.

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-