Для музею Укрінформу подарували перший експонат

Для музею Укрінформу подарували перший експонат

Укрінформ
Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко подарував для майбутнього музею Укрінформу перший експонат - друкарську машинку.

Подарунок він вручив генеральному директору Укрінформу Олександру Харченку на творчому вечорі "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу", повідомляє кореспондент агентства.

"Сто років - вже пора засновувати свій музей, і ми пропонуємо перший експонат музею Укрінформу - друкарська машинка, якій теж сто років, вона 1917 року. Ми пропонуємо її показувати новим поколінням журналістів, щоб вони знали, з чого все починалося", - сказав Артем Біденко.

Він привітав Укрінформ зі сторіччям і зазначив, що за останні 4 роки агентство значно збільшило свою аудиторію, за визнанням в тому числі і громадських організацій, увійшло в топ новинних агенцій, які випускають об'єктивні новини.

Водночас, міністр культури Євген Нищук звернувся до укрінформівців, які, за його словами, створили справжній майданчик для боротьби з інформаційною агресією.

Як зазначив міністр, Укрінформ є ще і майданчиком, який створює можливості для перетворень в країні на краще.

Творчий вечір до 100-річного ювілею Укрінформу організований Міністерством інформаційної політики та Українським національним інформаційним агентством "Укрінформ".

Під час заходу гостям було продемонстровано театралізоване мультимедійне дійство, в якому 100-річна історія агентства екстрапольована на загальну історію українських медіа, аби зрозуміти, які моменти в ній були кульмінаційними та поворотними.

Читайте також: Порошенко привітав Укрінформ зі 100-річчям

Окрім того, на вечорі показано унікальну виставку малюнків "Мистецтво з-за грат": роботи Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, незаконно затриманого в Росії та засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення. 20 малюнків написані за допомогою кулькової ручки, чаю, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки пензлі не входять до належного ув'язненим майна.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко привітав Укрінформ зі 100-річним ювілеєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-