Помер свідок Голодомору професор Ілько Корунець

Помер свідок Голодомору професор Ілько Корунець

Укрінформ
На 97 році життя помер свідок Голодомору 1932-1933 років, професор кафедри англійської філології і перекладу Київського національного лінгвістичного університету Ілько Корунець. 

Про це повідомляє сайт КНЛУ.

"Вітчизняна наука та освіта зазнали тяжкої і непоправної втрати. 19 листопада 2018 року на 97 році життя  перестало битися серце видатного вченого,  автора численних наукових праць, зокрема монографій і підручників, фундатора сучасної української школи перекладознавства, заслуженого працівника освіти України,  кандидата філологічних наук, професора кафедри  англійської філології і перекладу факультету перекладачів, щирої і світлої людини, яскравої і неординарної особистості Ілька Вакуловича Корунця", - йдеться у повідомленні.

 В університеті підкреслили, що  усе своє життя Ілько Вакулович присвятив розвитку  вітчизняного перекладознавства, підготовці наукових кадрів, фаховому становленню майбутніх перекладачів, і назвали   професійний і публічний шлях Ілька Вакуловича, справжнього патріота нашої Батьківщини з непохитною громадянською позицією, зразок служіння Україні на науковій і освітянській ниві.

Ілько Корунець народився 15 лютого 1922 року у селі Семенівка Лисянського району на Черкащині у селянській родині. 

Був членом Спілки письменників України за фахом «художній переклад» та «критика перекладу». 

Корунець мав понад 100 наукових, науково-методичних праць, художніх перекладів з англійської та італійської мов. 

Окрім того, у 2002 році Корунцю було присвоєно звання Doctor Honоris Causa.

Фото: instpres.univ.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-