Омелян підтримує звільнення електрокарів від акцизу

Омелян підтримує звільнення електрокарів від акцизу

Укрінформ
Міністерство інфраструктури повністю підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ ввезення електромобілів в Україну.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян 19 листопада, інформує прес-служба міністерства.

«Більшість преференцій для електромобілів враховано в законопроектах 8159 та 8160, які були розроблені в стінах Мінінфраструктури. Зменшення податкового навантаження створить необхідні переваги та додаткову привабливість розвитку електротранспорту», - заявив Омелян.

Міністр інфраструктури наголосив, що у зазначених законопроектах містяться норми, що шляхом надання пільг сприятимуть залученню міжнародних інвестицій для виробництва електротранспорту та його складових.

Омелян повідомив, що цього року Мінінфраструктури спільно з Укренерго запустили проект створення національної мережі швидких електрозарядних станцій вздовж основних транспортних магістралей України.

Читайте також: Омелян уже забрав свої закордонні паспорти - адвокат

"Це ще один шлях подолання психологічного бар’єру для купівлі електромобілів", - сказав міністр.

Як повідомлялось, законопроекти №№8159 і 8160, зокрема, передбачають звільнення на 10 років від оподаткування і ввізного мита комплектуючих та кузовів для виробництва електромобілів та електробусів, а також звільнення на 15 років від податку на прибуток видобувачів літію, виробників акумуляторів і електромобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-