Луценко не бачить підстав для відсторонення Єніна

Луценко не бачить підстав для відсторонення Єніна

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко не бачить підстав відсторонювати свого заступника Євгенія Єніна, окільки у справі про екстрадицію громадянина РФ Тимура Тумгоєва він діяв у рамках чинних міжнародних законів та угод.

Про це він заявив під час брифінгу після засідання Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо я буду відсторонювати всіх заступників, кого хочуть відсторонити ті чи інші люди в інтернеті, то боюсь, що ГПУ залишиться без жодного прокурора. Ситуація дуже проста: пан Євгеній Єнін є заступником по міжнародних зв'язках - і в дні, коли відбувалося службове розслідування про законність підстав екстрадиції Тумгоєва, працював як мінімум у трьох чи чотирьох країнах, пов'язаних із правовими допомогами по поверненню коштів, арештах коштів, екстрадиції тощо. Тому паралізувати його роботу, тим більше, що він жодним чином не впливає на генеральну інспекцію, котра продовила перевірку, я не збирався", - сказав Луценко.

Генпрокурор зауважив, що генеральна інспекція зробить об'єктивний висновок, але він не вважає доречним "притягувати до відповідальності людину, яка за всіма міжнародними законами та угодами України, яких не зупинив парламент, діяла вірно".

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом екстрадиції до Російської Федерації Тимура Тумгоєва.

Читайте також: ГПУ порушила справу за фактом екстрадиції в Росію Тумгоєва

13 вересня прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко заявив, що Україна екстрадувала до Росії громадянина Російської Федерації Тимура Тумгоєва з дотриманням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів.

У Росії Тумгоєва обвинувачують у тому, що він брав участь у бойових діях у Сирії у складі одного з формувань угруповання "Ісламська держава".

17 вересня поточного року кількасот активістів зібралися під будівлею Генеральної прокуратури на акцію протесту проти екстрадиції до Росії етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-