МВС: Необхідно припинити захоплення Інтерполу Росією

МВС: Необхідно припинити захоплення Інтерполу Росією

Укрінформ
Інтерпол може перетворитися на організацію, яка займається переслідуванням інакодумців на замовлення диктаторських режимів, у разі обрання на посаду його президента представника РФ Олександра Прокопчука.

Про це йдеться в заяві МВС України, оприлюдненій у Facebook.

«21 листопада на 87-ій сесії Генасамблеї Інтерполу буде обраний новий президент організації. За повідомленням поважних ЗМІ, найбільші шанси на цю посаду має представник Російської Федерації, генерал-майор поліції, віце-президент Інтерполу Олександр Прокопчук. Інтерпол може перетворитися на організацію, яка займається переслідуванням інакодумців на замовлення диктаторських, авторитарних і тоталітарних режимів», - йдеться у повідомленні.

Згідно з заявою МВС, необхідно негайно припинити захоплення Інтерполу Росією та іншими авторитарними режимами. Якщо ситуацію не змінити зараз, вона може стати серйозним викликом, що потягне за собою значні людські жертви, зазначає МВС.

Як повідомляв Укрінформ, фаворитом на виборах нового глави Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006-го по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Читайте також: База даних Інтерполу може опинитися в руках Путіна - правозахисники

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо відомство очолить Прокопчук.

Вибори нового очільника Інтерполу пройдуть 21 листопада. Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол мають після того, як наприкінці вересня зник глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей і згодом з'явився в Китаї, де щодо нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-