У Нищука пояснили, як релігійна громада може змінити патріархат

У Нищука пояснили, як релігійна громада може змінити патріархат

Укрінформ
Релігійна громада відповідно до статті 8 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" має право змінювати своє підпорядкування.

Про це в інтерв'ю Експрес повідомив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш. 

"Громада має права юридичної особи, і жодна інша організація не може лімітувати чи обмежувати їх. Отож, перший крок, який потрібно зробити, - зібратися і проголосувати за зміну підпорядкування більшістю голосів. Виконком громади повинен підтвердити, що кожен з тих, хто бере участь у голосуванні, справді належить до громади. За результатами голосування вносять зміни до статуту в частині підлеглості. Роль держави в цьому процесі - тільки забезпечити дотримання закону", - зазначив він.

Читайте також: Зоря спростував чутки про призначення дати об’єднавчого Собору

Посадовець додав: у статті 8 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" визначено, що громада має право вільно змінювати свою підлеглість, але закон не прописує механізму, як саме це має відбуватися. Тому у Верховній Раді України вже зареєстровано законопроект №4128 "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", що докладно прописує, як має відбутися зміна підлеглості релігійної громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-