Зоря спростував чутки про призначення дати об’єднавчого Собору

Зоря спростував чутки про призначення дати об’єднавчого Собору

Укрінформ
Речник Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря заявляє, що поширювана інформація про призначення об’єднавчого Собору на 22 листопада не відповідає дійсності.

Про це він написав у Facebook у зв'язку з появою у соцмережі "оголошень" про проведення 22 листопада об’єднавчого Собору.

"Мене не дивує, що невідомі аноніми "оголошують" у Фейсбуці церковні Собори. Мене дивує те, яка кількість освічених людей, священнослужителів сприймає таке "оголошення" за чисту монету і поширює його", - зазначив архієпископ.

Зоря наголосив, що лише офіційне повідомлення про дату Собору означатиме, що вона вже визначена.

"Офіційно засвідчую: поширювана в оголошенні інформація не відповідає дійсності. Знову вимушений повторити: лише офіційне (!) повідомлення про дату Собору означатиме, що вона вже визначена", - заявив речник УПЦ КП.

Читайте також: Євстратій Зоря: Заборона Польської церкви молитися з УПЦ КП та УАПЦ - це казуїстика

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-