В Україні щороку передчасно народжується близько 20 тисяч дітей — МОЗ

В Україні щороку передчасно народжується близько 20 тисяч дітей — МОЗ

Укрінформ
Щороку в Україні раніше терміну народжується близько 20 тисяч дітей.

Про це інформує Міністерство охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

«17 листопада - Cвітовий день передчасно народжених дітей. Щороку 15 мільйонів дітей у світі народжуються раніше терміну, а в Україні - близько 20 тисяч», - ідеться в повідомленні.

У МОЗ також поінформували, що для забезпечення високого рівня надання неонатальної допомоги планують разом із міжнародними партнерами забезпечити необхідним обладнанням українські регіональні перинатальні центри (Асоціація неонатологів Польщі спільно з Фундацією медичної допомоги дітям), продовжити практику програм стажування за кордоном для українських лікарів.

Окрім того, мають наміри найближчим часом визначити три кращі перинатальні центри України, на базі яких відкриються тренінгові центри для навчання неонатологів та наприкінці листопада - отримати нові міжпрофільні Європейські стандарти охорони здоров'я для новонароджених.

Читайте також: Україна отримає Європейські стандарти охорони здоров'я новонароджених

У МОЗ інформують, що це перші міждисциплінарні протоколи, які протягом останніх п'яти років розробили 220 фахівців з 35 країн. Як зазначається, вони дозволять гармонізувати лікування недоношених та хворих новонароджених у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-