Супрун нагадала, що слід робити у 85-ті роковини Голодомору

Супрун нагадала, що слід робити у 85-ті роковини Голодомору

Укрінформ
Рівно за тиждень, 24 листопада, 85-ті роковини Голодомору.

Про це нагадує у своєму дописі на сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Світ вшановуватиме пам'ять українців, заморених голодом у 1932-1933 роках. О 16:00 почнеться загальнонаціональна хвилина мовчання. Де б ми не опинилися в цей час, маємо віддати шану жертвам Голодомору та запалити свічки пам'яті", - йдеться у дописі.

За словами Супрун, "для Совєцького союзу людське життя не значило нічого. Так, імперії або замовчують свої злочини, або знаходять для них “логічне” пояснення. Пам‘ять про умисне вбивство мільйонів українців голодом — найкраща «вакцинація» від рускава міра".

Читайте також: До роковин Голодомору зняли ролик "Де б ти не був - вшануй"

І зараз, зазначає Супрун, коли імперія наступає знову — ця пам’ять допомагає нам бути сильнішими і давати йому відсіч. Цьогорічне гасло інформаційної кампанії до роковин Голодомору — «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!». Ми пам’ятаємо, хто здійснив геноцид українців. Ми маємо бути сильні, щоб захистити себе сьогодні".

Вона також закликала поширювати інформацію про загальнонаціональну кампанію вшанування жертв Голодомору, що її підготували Український інститут національної пам'яті та Міністерство інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-