Сьогодні у Києві пройде творчий вечір до 100-річчя Укрінформу

Сьогодні у Києві пройде творчий вечір до 100-річчя Укрінформу

Укрінформ
Сьогодні у Києві відбудеться творчий вечір "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу", організований Міністерством інформаційної політики та УНІА "Укрінформ".

Організатори повідомляють, що на гостей заходу чекає театралізоване мультимедійне дійство, в якому 100-річна історія агентства буде екстрапольована на загальну історію українських медіа, аби зрозуміти, які моменти в ній були кульмінаційними та поворотними. Під час вечора буде показано, як народжувалося агентство за Дмитра Донцова, як обстоював українські інтереси в інформаційному просторі Володимир Нарбут, що робили в агентстві Ілля Ільф та Павло Тичина, чому трьох директорів агентства було репресовано.

Читайте також: На KyivPhotoWeek2018 показали малюнки Сущенка

"Це буде Укрінформ, якого ви зовсім не знаєте, та інші медіа, які ви побачите по-новому. Це будуть відкриття нових імен - тих, хто кидав виклик системі та йшов проти течії", - зазначають організатори.

На вечорі буде показано унікальну виставку малюнків "Мистецтво з-за грат": роботи Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, незаконно затриманого в Росії та засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення. 20 малюнків написані за допомогою кулькової ручки, чаю, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки пензлі не входять до належного ув'язненим майна.

Читайте також: Сущенка етапували в колонію у Кіровській області

На урочистий захід запрошені вище керівництво держави, урядовці, народні депутати України, представники дипломатичних місій в Україні, міжнародні та українські ЗМІ, представники міжнародних фондів, українських та зарубіжних компаній.

Початок - о 18:00 в Колонній залі Київської міської державної адміністрації (Київ, вул. Хрещатик, 36).

Акредитація ЗМІ проводиться до 13:00 20 листопада за електронною адресою: conferen@ukrinform.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-