Головний рабин України назвав імена людей, які стежили за синагогою

Головний рабин України назвав імена людей, які стежили за синагогою

Укрінформ
Головний рабин України Моше Реувен Асман наполягає, що за центральною синагогою у Києві стежили співробітники саме Національного антикорупційного бюро України.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні в пресі було опубліковано повідомлення прес-служби НАБУ про те, що стеження відносно єврейської громади дійсно здійснювалося, проте - іншим правоохоронним органом. Як я вже повідомляв, питання притягнення до відповідальності винних осіб знаходиться у винятковій компетенції держави. Разом з цим відео, опубліковане нещодавно в ЗМІ, не є повним. Проте ми уважно перевірили інформацію, фото і відеозаписи, опубліковані в інтернеті. У рамках проведення перевірки, у тому числі при технічній допомозі наших ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнавання осіб і образів новітньою системою "ANYVISION", було встановлено, що представлені фото з вірогідністю 99,97% належать наступним громадянам", - написав Моше Реувен Асман.

При цьому він додав прізвища двох людей, які, згідно з їхніми деклараціями, отримали від НАБУ по 336 тисяч 115 гривень за 2017 рік.

За словами рабина, експертизою також були встановлені IP адреси, з яких здійснювалися атаки на системи безпеки і тимчасові відключення відеоспостереження.

Читайте також: НАБУ спростовує прослуховування центральної синагоги

Як повідомлялося, 30 жовтня на сайті єврейської громади Києва була опублікована заява головного рабина України Моше Реувена Асмана про виявлення службою безпеки громади осіб, які професійно здійснювали приховане спостереження за приміщенням центральної синагоги Києва та її вірянами. У заяві також йдеться, що служба безпеки громади виявила транспортні засоби з підробленими номерними знаками, які використовувалися для спостереження. Крім того, зазначається, що під час перевірки молитовного дому були виявлені пристрої зняття інформації, а деякі особи, котрі спостерігали за синагогою, мають безпосереднє відношення до НАБУ.

У НАБУ спростували причетність до прослуховування синагоги.

11 листопада в антикорупційному відомстві заявили, що вивчили оприлюднений в інтернеті відеозапис і встановили, що за центральною синагогою в Києві стежили працівники іншого правоохоронного органу. У НАБУ сказали, що для збереження довіри до правоохоронної системи України не називатимуть, до якого саме органу належать ці особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-