Засуджена в Україні терористка

Засуджена в Україні терористка "Тереза" відмовилася просити Путіна про обмін

Укрінформ
Громадянка РФ Лариса Чубарова, відома за позивним "Тереза" і засуджена в Україні до 11 років ув'язнення, відмовилася просити Путіна про внесення її до списку на обмін.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Лариса Чубарова сподівається опротестувати вирок, оскільки не вважає себе винною, і тому не має наміру просити президента РФ Володимира Путіна про обмін", - зазначив адвокат.

За його словами, Чубарова внесена до списку на обмін ще 2017 року: "Вона не хоче, щоб обмін відбувся без її згоди".

Апеляція на вирок, подана Чубаровою в липні 2017 року, ще не розглянула. Чергове засідання Харківського апеляційного суду призначено на 11 грудня цього року, додав адвокат.

Адвокат додав, що у справі Чубарової має бути призначено новий розгляд з новим складом суду, "починаючи з підготовчого засідання".

29 червня 2017 року Київський райсуд Харкова засудив громадянку РФ Ларису Чубарову-"Терезу", яка проживала у Харкові, до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура довела в суді провину Чубарової, яка 2014 року була членом незаконного озброєного формування терористичної організації "ДНР". Раніше мешканка Харкова з позивним "Тереза" стала активною учасницею місцевого Антимайдану і брала участь у проросійських акціях.

Читайте також: Штепа просить суд захистити її честь і гідність від Геращенко

За словами перебіжчиків, "Тереза" - майор ГРУ російського ФСБ, брала особисто участь у допитах полонених українських бійців і мирних жителів на окупованій території Донбасу.

7 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Чубарову. При обшуку у неї знайшли вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-