СБУ впіймала сімох фахівців ОПК на “халтурах” за кордоном

СБУ впіймала сімох фахівців ОПК на “халтурах” за кордоном

Укрінформ
У Києві контррозвідники Служби безпеки України викрили сімох фахівців вітчизняного оборонно-промислового комплексу на незаконному наданні послуг з ремонту військової техніки за кордоном.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що власник столичної комерційної структури та бізнесу за межами України організував протиправний механізм з обслуговування іноземних повітряних суден. Від імені своєї закордонної фірми зловмисник уклав договір з посадовцями військово-повітряних сил однієї з африканських країн на проведення ремонту та техобслуговування військово-транспортних літаків», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до виконання нелегальних робіт ділок залучив діючих та колишніх фахівців одного з вітчизняних державних підприємств. Для виїзду за кордон вони оформили відпустки за власний рахунок та прибули до іноземної країни для ремонту повітряних суден без відповідного дозволу Державної служби експортного контролю.

Співробітники СБУ затримали сімох «заробітчан» у зоні митного контролю міжнародного аеропорту Бориспіль після повернення до України.

Під час огляду багажу та ручної поклажі фігурантів справи правоохоронці виявили технічну документацію для обслуговування літаків та зарубіжні контракти на проведення ремонту військової техніки. Виявлено запрошення, на підставі яких були оформлені візи, а також фото- і відеоматеріали, зняті під час виконання ремонтних робіт на іноземній базі військово-повітряних сил та гроші.

Читайте також: СБУ на Чернігівщині припинила розкрадання з нафтопроводу

Вирішується питання щодо оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину. У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-