Вступ до НАТО та ЄС: за що проголосували би українці

Вступ до НАТО та ЄС: за що проголосували би українці

Опитування
Укрінформ
Вступ України до НАТО підтримують 40% опитаних, проти виступають 36% респондентів.

Такі результати опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців" озвучив на прес-конференції директор Соціологічної служби Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова Андрій Биченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився сьогодні, то 40% підтримали б вступ до НАТО, 36% виступили б проти вступу до НАТО", - зазначив Биченко.

Водночас, за його словами, якби сьогодні проводився референдум щодо вступу України до ЄС, то 50% громадян проголосували б за вступ, 30% проголосували проти.

Зокрема, за необхідності обрання одного з векторів зовнішньоекономічної інтеграції 47% опитаних декларують підтримку вступу до Євросоюзу і лише 11% - до Митного Союзу. Водночас 30% заявляють, що Україна повинна бути рівновіддаленою як від Європи, так і від Росії.

Читайте також: Парубій розраховує, що до 2027 року буде готовий план зі вступу України до ЄС

За необхідності вибору вектора безпеки країни 39% опитаних виступають за вступ до НАТО, 35% - за позаблоковість, і лише 9% - за вступ до Організації договору про колективну безпеку.

Опитування проводилося експертами Київського міжнародного інституту соціології, Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг" у період з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року. Опитано 10 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки становить не більше 1,0%.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-