Боротьба з корупцією — на третьому місці. Які реформи найпотрібніші

Боротьба з корупцією — на третьому місці. Які реформи найпотрібніші

Опитування
Укрінформ
63% респондентів вважають, що Україна найбільше потребує економічних реформ.

Такі результати опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців" озвучив на прес-конференції заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запитували респондентів, які реформи на їхню думку є пріоритетними, то більшість, 63% говорять саме про пріоритет економічних реформ. Трохи менше, 43%, говорять про соціальні реформи, 37% — про антикорупційні реформи", — зазначив він.

За його словами, ще 16% серед найбільш пріоритетних бачать політичні реформи, а кожен десятий — гуманітарні та реформи у сфері безпеки.

Він додав, що за останні п'ять місяців дещо зросла актуальність соціальних реформ та зменшилася — антикорупційних.

Читайте також: Понад 60% українців єдині в тому, чого бракує країні найбільше

Опитування проводилося експертами Київського міжнародного інституту соціології, Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг" у період з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року. Опитано 10 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки становить не більше 1,0%.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-