Відмежування України від Донбасу неприпустиме - Зубко

Відмежування України від Донбасу неприпустиме - Зубко

Укрінформ
Ініціативи, що можуть дати інформаційний привід окупантам говорити про нібито відмежування України від тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, неприпустимі.

Про це в ефірі «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В першу чергу ми повинні говорити про відновлення української влади на тимчасово окупованій території. Будь які інститути, які створюються штучно або паралельно можуть призвести до того, що практично люди, які там знаходяться, які, нажаль, не виїжджають на територію України, які не мають доступу до інформаційного простору, їм легко показати, що: дивіться, створюються паралельні, штучні структури і вас вже - тих людей, які не можуть виїхати, не можуть взагалі зробити той чи інший вибір - вже списують», - підкреслив віце-прем‘єр.

Читайте також: ООН вважає "вибори" на Донбасі порушенням Конституції України і Мінських угод

Він наголосив, що майже два роки на всіх переходах на лінії зіткнення не приступили до будівництва КПВВ саме через те, щоб не давати приводів говорити про відмежування від Донбасу.

«Будь-який рух на лінії зіткнення давав інформаційний простір окупантами про те, щоб говорити: все, Україна будує кордони, Україна будує митницю, Україна відмежується від тимчасово окупованих територій», - зазначив Зубко.

Читайте також: Парубій: "Вибори" в ОРДЛО демонструють вихід Росії з мирних переговорів

З огляду на це він підкреслив безальтернативність механізму, передбаченого міськими угодами.

«Нам потрібно рухатись по тому шляху, який запроваджений Міськими угодами, який чітко визначає що повинно бути зроблено», - наголосив віце-прем'єр. Він також зазначив необхідність посилення тиску і санкцій на Росію, використовуючи «фейкові вибори» на Донбасі і впровадження миротворчої місії на Сході України.

Читайте також: На засіданні ОБСЄ Росія була в ізоляції, "вибори" на Донбасі засудили 40 країн

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провели 11 листопада “вибори”, на яких обирали ватажків терористичних "ЛНР" і "ДНР" та "депутатів".

Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів на окупованій Росією території Донбасу.

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-