Сербська церква відмовилася визнати рішення Константинополя щодо України

Сербська церква відмовилася визнати рішення Константинополя щодо України

Укрінформ
Сербська православна церква відмовилась визнати канонічність Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви.

Про це повідомили в прес-службі Сербської православної церкви.

«Собор не визнає зазначених осіб та їх послідовників в якості православних єпископів і кліриків, і, відтак, не приймає літургійне і канонічне спілкування з ними та їхніми прихильниками», - йдеться в повідомленні.

На соборі Белграді назвали рішення Константинопольського патріархату про визнання української церкви «канонічно необґрунтованим», а тому «необов'язковим» для виконання Сербською Православної Церквою.

Читайте також: Глава Фінляндської церкви підтримав автокефалію УПЦ - Клімкін

Собор також закликав Константинопольський патріархат і малі автокефальні православні церкви якомога швидше провести Всеправославний собор з питання надання автокефалії українській церкві.

Нагадаємо: 11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. У Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти).

Читайте також: Московський патріархат відкинув можливість участі в об’єднавчому соборі

У той же час РПЦ у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату про надання автокефалії Української церкви заявила про розрив зв'язків з Константинополем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-