Вже понад 21 мільйон українців обрали сімейного лікаря

Вже понад 21 мільйон українців обрали сімейного лікаря

Укрінформ
В Україні вже понад 21 мільйон людей підписали декларації зі своїм сімейним лікарем, найбільше — у Полтавській, Хмельницькій, Житомирській і Чернігівській областях.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.

"За 7 місяців кампанії "Лікар для кожної сім’ї" свого терапевта, педіатра чи сімейного лікаря обрали понад 21 мільйон українців. Найбільш активними були жителі Полтавської, Хмельницької, Житомирської і Чернігівської областей — тут декларації зі своїм лікарем підписали понад 60% мешканців", - зазначили у МОЗ.

Водночас, позначку 50% не перетнули лише у трьох областях України — у Луганській (свого лікаря обрали 49% жителів), Одеській (43%) та Закарпатській (41%), поінформували у відомстві.

"Як свідчить світова практика, більшість проблем із здоров’ям можуть бути вирішені на рівні первинної допомоги, особливо у разі вчасного звернення. Сімейний лікар, терапевт чи педіатр не лише встановлює діагноз і лікує найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, а й консультує щодо здорового способу життя, дає направлення на аналізи, до вузьких спеціалістів, видає довідки", - наголосили у МОЗ.

Читайте також: Рада відправила на доопрацювання законопроект про сімейну медицину

Там також підкреслили, що підписати декларацію можна і у приватному медзакладі.

"На сьогодні до реформи приєднались 40 приватних клінік та 33 лікарі-ФОП. Загалом уже 623 медичних заклади уклали договори з Національною службою здоров’я і отримують фінансування за новою моделлю. Лише в жовтні ці заклади отримали майже 800 млн грн від Нацслужби здоров’я", - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-