У Кабміні відкрили BookCrossing

У Кабміні відкрили BookCrossing

Фото, відео
Укрінформ
У День української писемності та мови державний секретар Кабінету міністрів України Володимир Бондаренко дав старт проекту «Давай мінятися» Книгообмін на Грушевського».

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Символічно, що в День української мови і писемності ми започатковуємо такий флешмоб: обміняйся, читай, розвивайся в стінах Кабінету міністрів», - зазначив Бондаренко і на власному прикладі продемонстрував початок BookCrossing: залишив на полиці книгу Пітера Фердинанда Друкера «Ефективний керівник», а натомість узяв почитати книгу щодо інновацій.

У Кабміні відкрили BookCrossing, фото: Урядовий портал

Державний секретар сподівається, що до цього флешмобу долучаться й інші органи влади, зокрема ті, в яких проходить пілотний проект з реформи державної служби: наприклад НАДС, Мін’юст, Мінрегіон тощо.

«Напевне, це є нова культура нової державної служби. У нас є багато ідей. Але нам цікаво чути й інших. Саме тому в нас також започаткована ініціатива «скринька ідей», до якої ми просимо долучатися наших колег з різних міністерств, інших органів влади і взагалі відвідувачів, які приходять у будинок уряду», - сказав Бондаренко.

Читайте також: Держава закупить для бібліотек понад мільйон книжок

Своєю чергою менеджер Офісу реформ КМУ Олеся Огризко розповіла, що книгообмін на Грушевського - це частина всесвітнього руху BookCrossing. «Участь проста – приносиш свою книгу і береш з полиці щось для себе. Цим самим ми хочемо популяризувати читання книг, саморозвиток і відкриття довіри. Тому що фактично це проект і про довіру. Маленькими змінами ми хочемо впливати на загальну культуру державної служби», - підкреслила одна з ініціаторок книгообміну.

Правила проекту «Давай мінятися» Книгообмін на Грушевського» є простими. Треба принести книгу, яку хочеться «відпустити», до пункту Книгообміну. На неї варто наліпити спеціальний стікер, щоб усі знали, що книга «в грі» (стікери лежать біля книг). Свою марковану книгу треба залишити на полиці, а замість неї узяти іншу. Такий обмін можна здійснювати  декілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-