Суд частково задовольнив позов депутата щодо люстрації Труби

Суд частково задовольнив позов депутата щодо люстрації Труби

Укрінформ
Окружний адмінсуд міста Києва розглянув позов народного депутата Юрія Македона щодо наявності підстав для люстрації директора ДБР Романа Труби.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Сьогодні Окружним адміністративним судом міста Києва було завершено розгляд справи №826/14960/18 за позовом Юрія Македона до Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України щодо визнання протиправною бездіяльності відповідачів у непроведенні належним чином перевірки щодо поширення вимог Закону України "Про очищення влади" на директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу", - йдеться у повідомленні.

Так, суд прийняв рішення про часткове задоволення позовних вимог і визнав протиправною бездіяльність Генеральної прокуратури України, яка полягає у "непроведенні належним чином перевірки, щодо поширення ч. 3 статті 1 Закону України "Про очищення влади" на Романа Трубу", а також у "незверненні до Міністерства юстиції України щодо включення Романа Труби до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України "Про очищення влади".

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від БПП Юрій Македон оскаржив призначення Романа Труби директором ДБР.

Читайте також: Суд відклав розгляд позову щодо призначення Труби директором ДБР

Директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

16 листопада 2017 року комісія вирішила, що внесе Прем'єр-міністрові подання щодо призначення Труби на посаду директора. 22 листопада 2017 року Президент Петро Порошенко призначив Трубу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-