"Євробляхери" незадоволені ухваленим законом

Укрінформ
Активісти незадоволені ухваленим Верховною Радою законом щодо розмитнення автомобілів на єврономерах та готуються до всеукраїнської акції протесту.

Про це у коментарі журналістам повідомив голова ГО "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що власники авто на єврономерах вимагають скасувати акцизний податок взагалі або прибрати з формули розрахунку акцизу коефіцієнт віку автомобіля. У разі неприйняття їх вимог обіцяють організувати всеукраїнську акцію протесту. 

"Наші подальші дії будуть озвучені на офіційній сторінці "АвтоЄвроСили", на всіх наших веб-сайтах. Ми зараз плануємо звернення до народних депутатів на місцях для того, щоб ті, хто голосували за цей закон... або їх ввели в оману, або вони мають можливість відізвати свої голоси в 10-денний термін", - сказав Ярошевич.

За його словами, активісти також планують звертатися до Президента Петра Порошенка щодо цього.

Ситуація під Радою наразі спокійна. Власники авто з єврономерами, які два дні провели під Верховною Радою, починають роз'їжджатися. Лише кілька десятків активістів залишаються на площі Конституції.

Читайте також: Закон про акцизи на авто відповідає вимогам власників "євроблях" - Южаніна

Водночас у заяві ГО "АтоЄвроСили" у Facebook йдеться, що "закон прийняли с правками автоолігархів, проти народу".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 7 та 8 листопада в урядовому кварталі відбувалися акції власників автомобілів на єврономерах з вимогою схвалити законопроект про доступне розмитнення автомобілів.

У четвер ВР підтримала в другому читанні та в цілому законопроект щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах. За законопроект №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" проголосували 250 народних депутатів.

Документ спрямований на заміну діючої застарілої системи оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, ліквідацію дисбалансу у встановлених ставках акцизного податку в залежності від об'єму циліндрів двигуна транспортних засобів та їх віку, стимулювання до придбання більш нових транспортних засобів та створення умов для розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-