У Білорусі затримали українця, який возив “санкційні” яблука до РФ

У Білорусі затримали українця, який возив “санкційні” яблука до РФ

Укрінформ
У Білорусі затримали українця, який разом з росіянами організував бізнес з постачання до РФ забороненої для ввезення в країну продукції.

Про це повідомляється на сайті Комітету держконтролю Республіки Білорусь.

Керував нелегальним бізнесом 32-річний громадянин України, його затримано і він під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, оперативниками управління Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю по Мінській області припинені постачання санкційної продукції в Росію, якими протягом двох років займалася група українців і росіян. Незаконний дохід становить 300 тисяч рублів.

"У 2017-2018 роках вони закуповували в Польщі та Україні плодоовочеву продукцію, ввозили її на територію Білорусі для подальшої реалізації в Росії. Щоб надати видимості легальності своїй діяльності, вони використали бухгалтерські документи чотирьох підконтрольних псевдопідприємницьких структур і кількох індивідуальних підприємців", - йдеться у заяві.

Читайте також: Під час етапування Гриба зникли усі ліки, які йому передавали - батько

На початку листопада поточного року оперативники фінансової поліції затримали дві хури з яблуками і томатами (вилучено понад 40 т). Ця поставка санкційної продукції виявилася останньою для групи російських та українських комерсантів.

Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 233 Кримінального кодексу (незаконна підприємницька діяльність).

Проводяться слідчі дії. Під час обшуків вилучено первинні облікові документи, печатки і штампи, а також носії інформації, що свідчать про здійснення незаконної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-