Євродепутат Гармс закликала покарати винних в убивстві Гандзюк

Євродепутат Гармс закликала покарати винних в убивстві Гандзюк

Укрінформ
Депутат Європарламенту Ребекка Гармс закликала українську владу покарати винних у нападі та смерті радниці міського голови Херсона та активістки Катерини Гандзюк.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Як і часто, Євген Бистрицький знову має рацію. Ті, хто вбив Катерину Гандзюк, повинні бути покарані. І через 5 років після того, як сміливі активісти закликали громадян України приєднатись до Майдану, настав час дотримуватися порад Євгена", - зазначила вона.

Гармс підтримала слова українського філософа і громадського діяча Євгена Бистрицького про те, що проти громадянського суспільства в Україні ведуть "війну".

"Війна проти громадянського суспільства повинна припинитися, влада повинна відновити відповідальний діалог з активістами, який вона втратила за роки після революції на Майдані", - написав Бистрицький.

Раніше в ООН та ЄС закликали покарати замовників убивства Гандзюк.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте також: У справі Гандзюк допитали майже 370 осіб - Генпрокуратура

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-