Україна залишається щитом Європи від хворобливих планів Кремля - Порошенко

Україна залишається щитом Європи від хворобливих планів Кремля - Порошенко

Укрінформ
Росія продовжує орудувати своїми «перевіреними методами» - підступною агресією та жорстокістю. І Україна залишається тим щитом, який боронить кордони Європи від планів Кремля.

Про це Президент України Петро Порошенко написав у Facebook у зв'язку з 310-ми роковинами Батуринської трагедії.

«Сьогодні, як і століття тому, Росія продовжує орудувати своїми «перевіреними методами» - підступною агресією та жорстокістю. І Україна залишається тим щитом, який боронить кордони Європи від хворобливих планів Кремля", - зазначив Порошенко.

Глава держави додав, що події у Батурині у 1708-му році коли "московські війська вирізали жителів, розграбували та спалили столицю гетьмана Мазепи лише за бажання бути вільними від московського царя, шокували всю Європу".

"Жертвами різанини в Батурині стали близько 15 тисяч людей – московська орда не зглянулася ані над старими, ані над жінками, ані над дітьми. Спогад про тисячі невинно обірваних життів назавжди залишиться в нашій пам’яті, пам’яті всього народу", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Сьогодні виповнюється 310 років з дня Батуринської трагедії

Як повідомлялося, цього дня у 1708 році сталася «Різанина в Батурині», коли під час каральної операції російські війська під командуванням Олександра Меншикова захопили гетьманську столицю Батурин і вщент її зруйнували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-