"Вести.Радио" отримало штраф за порушення мовних квот

Укрінформ
Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні ухвалила рішення стягнути штраф з ТОВ ТРК "Світ", м. Київ (місцеве ефірне мовлення, позивні "Вести.Радио") у зв’язку з порушенням обсягу ведення передач українською мовою.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Позапланова виїзна перевірка, проведена 14 вересня на підставі моніторингу від 18.07.2018, зафіксувала, що ліцензіат не дотримується вимог частини п’ятої статті 9 закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки обсяг ведення дикторами та ведучими радіопередач державною мовою склав 42,4% добового обсягу ведення передач", - пояснили у Нацраді.

Відповідно до цієї статті, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення забезпечують не менше 60 відсотків добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою (з дня набрання чинності законом № 1421-VIII від 16.06.2016 мінімальна частка ведення передач державною мовою, передбачена частиною п’ятою статті 9, становить: протягом першого року – не менше 50 відсотків, протягом другого року – не менше 55 відсотків, протягом третього року – не менше 60 відсотків).

Порушення цієї норми є підставою для застосування санкції "стягнення штрафу" згідно з частиною одинадцятою статті 72 закону України "Про телебачення і радіомовлення". Розмір штрафу становить 5% ліцензійного збору, для ТРК "Світ" він склав 22 782,38 грн.

Читайте також: Нацрада оголосила попередження телеканалу ZIK

Компанію зобов’язано сплатити кошти до державного бюджету у тридцятиденний термін з дня повідомлення Національною радою про прийняте рішення. Окрім того, ліцензіат має протягом місяця привести свою діяльність у відповідність із вимогами чинного законодавства, інакше до нього можуть бути застосовані санкції, передбачені чинним законодавством України.

Під час засідання один із нових співвласників, які придбали компанію, Роман Андрейко пояснив, що порушення були в компанії за попереднього власника, але нині, коли компанія перейшла в його управління, він готовий сплатити цей штраф, і не буде оскаржувати рішення регулятора в суді. Документи про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною власників вже подано до Національної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-