Суд відклав розгляд позову щодо призначення Труби директором ДБР

Суд відклав розгляд позову щодо призначення Труби директором ДБР

Фото
Укрінформ
Окружний адмінсуд переніс на 16 годину 15 листопада розгляд справи за позовом народного депутата Юрія Македона з приводу визнання протиправним рішення конкурсної комісії про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідування.

Відповідне рішення у середу ухвалив суддя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення суддя ухвалив для залучення Секретаріату Кабінету Міністрів у якості третьої сторони у цій справі.

Адвокат Труби Василь Медвідь пояснив, що залучення Секретаріату КМУ необхідне, оскільки згідно з законом про ДБР, цей орган є організатором роботи конкурсної комісії з обрання керівництва цього відомства.

Читайте також: Держбюро розслідувань: Труба анонсує перші справи у листопаді

Під час засідання суду у середу мали відбутися дебати у цій справі, на які з'явилися позивач Юрій Македон і директор ДБР Роман Труба у якості третьої особи.

У коментарі Укрінформу Македон зазначив, що вирішив оскаржити рішення конкурсної комісії про призначення Труби директором відомства, оскільки є чинним рішення цієї комісії від 13 листопада 2017 року, яким Трубі було відмовлено у прийнятті його заяви на участь у конкурсі на посаду директора.

"У нас є рішення комісії про відмову Роману Трубі в прийнятті заяви на посаду директора, оскільки він її пропустив. Це рішення є, воно не скасоване, але чомусь на наступний день його (Романа Трубу - ред.) розглядали як кандидата", - сказав він.

Македон додав, що у випадку задоволення судом його позову, він подасть наступний - стосовно скасування указу президента про призначення Романа Труби директором ДБР.

У свою чергу Труба у коментарі журналістам зазначив, що у випадку задоволення позову Македона не відбудеться його відсторонення від займаної посади.

"Я звертаю увагу, що у цьому позові мається намір визнати протиправними дії конкурсної комісії про допуск лише однієї особи – мене, до участі в конкурсі. Мова не йде про відсторонення директора ДБР від займаної посади. Такого виду заходу як відсторонення не існує в кодексі, тому я всіх хочу заспокоїти, що відсторонення не відбудеться", - резюмував він.

Суд переніс розгляд позову щодо призначення директора ДБР/ Фото Павла Багмута

Як повідомлялося, директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

16 листопада 2017 року комісія вирішила, що внесе Прем'єр-міністрові подання щодо призначення Романа Труби на посаду директора. 22 листопада 2017 року Президент Петро Порошенко призначив Трубу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-